Els Mossos engeguen una iniciativa per actuar davant abusos a persones amb discapacitat

Intervenen: Rosa Negre, sotsinspectora cap de la unitat regional d'atenció al ciutadà; Jordi Sistach, vicepresident de Vimar - VIDEO EN PROCÉS

Els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya per ajudar a prevenir, detectar i tractar abusos que poden patir persones amb discapacitat intel·lectiual. El cos policial ha presentat per la regió policial de Girona, a Sant Feliu de Guíxols, una iniciativa que es recolza amb el DINCAT (que agrupa més de 300 entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual)  i que ha elaborat una guia de bones pràctiques, uns protocols d'actuació concrets, tallers per les entitats i formació pels agents.

El programa treballa en una doble direcció. Cap a les entitats i persones amb discapacitat intel·lectual es fan tallers i se'ls donen pautes per prevenir, detectar i si s'escau, denunciar aquests abusos i cap els Mossos pautes d'actuació, qui ha d'atendre a les possibles víctimes i com fer, per exemple, els interrogatoris en cas de detectar un abús.

Des de les entitats que treballen amb aquestes persones veuen la inciativa com un guany de drets que beneficiarà al conjunt de la societat.

Qui s'encarregarà principalment de les víctimes serà els Grups d'Atenció a la Víctima, especialitzats en col·lectius específics i vulnerables.

S'han organitzat un total de vuit tallers a la regió policial de Girona on es tractaran delictes habituals que poden patir i que, pel fet de ser persones amb discapacitat, poden tenir dificultats per comprendre que estan essent víctimes d’un delicte o abús o bé, per prendre la determinació de denunciar-ho.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat