Palafrugell i Sostre Cívic entreguen el primer habitatge social cooperatiu

Palafrugell i Sostre Cívic entreguen el primer habitatge social cooperatiu
Palafrugell

Data: 20/07/2022

S'ha fet entrega del primer habitatge d'emergència. L'Ajuntament de Palafrugell ho ha fet col·laborant amb el projecte d'habitatge cooperatiu en cessió. La persona a la qual se li ha adjudicat el pis, vivia en situacions d'infrahabitatge. La Mesa d'Emergències de l'Agència Catalana de l'Habitatge (ACH) ha estat la que s'ha encarregat de seleccionar a la persona resident. Aquest pis serà el primer pis d'emergència en tot l'estat que es convenia amb l'agència de l'Habitatge de Catalunya.

Segons Roser Massaguer, la regidora de Benestar Social, la col·laboració amb Sostre Cívic està sent un èxit total i un pas molt important en la millora social per a les persones que es troben en situacions vulnerables.

La cooperativa Catalana d'Habitatge va comprar l'edifici, després que s'hagués signat l'acord el novembre de 2019, en el conveni entre la cooperativa catalana, Sostre Cívic i l'Ajuntament de Palafrugell.

L'edifici adquirit consta de 6 habitatges de diferents tipus i qualificats de Protecció Oficial (HPO). Han estat destinats a unitats de convivència de persones empadronades a Palafrugell i amb ingressos no superiors a 3,5 vegades l'IRSC. A part, també es van reservar 2 dels habitatges per a persones amb risc d'exclusió residencial.

Sostre Cívic és una cooperativa amb més de 1000 socis i sòcies que treballa per un model alternatiu d'accés i tinença de l'habitatge. Avui dia es gestionen 19 projectes amb prop de 300 habitatges. És una entitat pionera a Catalunya en la divulgació, l'assessorament, la cerca de finançament, la promoció i la gestió de projectes d'habitatge cooperatiu en règim de cessió d'ús i sense afany de lucre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat