Activada l'ALERTA del pla VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir de demà

Activada l'ALERTA del pla VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir de demà
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir de demà sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi es mantindrà també de cara a dilluns amb una distribució més general.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir del matí de demà diumenge el vent bufarà de components nord i est, i podrà superar els 72 km hora a la meitat est de Catalunya. A les comarques pirinenques i de l'Empordà es podran superar els 90 km/h. El moment de màxima probabilitat de ratxes màximes serà a partir del migdia i al llarg de tota la tarda. 

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

El pla INUNCAT també s’ha posat aquest matí en prealerta degut a les previsions del Servei Meteorològic de fort onatge demà diumenge a tot el litoral català. Les onades podran superar els 2,5 metres, i hi haurà mar de fons del nord-est.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat també en prealerta el pla d’emergències NEUCAT davant la previsió de nevades demà diumenge a l’extrem sud de Catalunya. De cara a dilluns, la previsió és que la neu afecti les comarques de l’interior de Girona i nord de Barcelona, on la cota de neu començarà entre els 100 i 300 metres. 

Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat