Palamós reactiva els agents cívics després dels bons resultats de l'any passat

Palamós reactiva els agents cívics després dels bons resultats de l'any passat
Palamós

Data: 01/04/2019

Avui dilluns 1 d'abril, l'Ajuntament de Palamós ha tornat a activar de nou l'activitat d’agents cívics al municipi.
 
Els dos agents d'aquesta unitat, contractats per l'Ajuntament de Palamós per un període de sis mesos, tindran presència diària als carrers de la vila realitzant principalment una tasca de conscienciació; informant, requerint i advertint a les persones d’aquelles conductes que pertorben una convivència adequada, sensibilitzant als visitants i ciutadans en l’ús responsable i respectuós de l’espai públic, i difonent campanyes municipals.
 
Aquesta nova contractació dels agents cívics es produeix després dels bons resultats obtinguts durant el  primer any d'activitat d'aquesta unitat, que es va activar en dues etapes de sis mesos cadascuna, d'agost de 2017 a febrer de 2018; i de maig a novembre de 2018.
 
En aquell període la unitat d'agents cívics de Palamós va realitzar més de 3.000 actuacions, la majoria de les quals van tenir lloc al carrer i en contacte directe amb els ciutadans. Gran part d'aquestes accions van estar  enfocades a detectar incidències, disfuncions o actes incívics al carrer, sensibilitzant els ciutadans sobre les normes de convivència al municipi.
 
Entre altres es destaquen les relacionades amb la tinença d'animals, realitzant una tasca de conscienciació amb els propietaris de gossos, incidint amb aspectes com no recollir els excrements o portar el gos deslligat.
 
Aquesta campanya també va permetre informar de l'Ordenança municipal de tinença d'animals, especialment pel que fa a gossos potencialment perillosos.
 
També es van fer actuacions en l'àmbit de la gestió de residus tant en l'àmbit domèstic com en el que generen els establiments comercials del municipi. En ambdós casos els agents cívics van fer campanyes de control de les aportacions de deixalles en diverses zones del municipi, tant sigui a contenidors com a illes emergents, corregint aquelles males praxis que es varen poder detectar.
 
Entre les accions realitzades també s'inclouen publicitat a la via pública, realitzant un seguiment d'aquelles entitats o empreses que s'anunciaven mitjançant cartells ubicats fora dels espais habilitats.
 
Aquest treball es va complementar amb tasques de mediació i recollida de suggeriments, propostes i queixes ciutadanes, així com amb campanyes de conscienciació per al control del mosquit tigre, o de la proliferació de coloms i gavians.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat