El documental 'Amb veu de dona' inicia la Setmana de la dona a Calonge

El documental "Amb veu de dona" ha donat el tret de sortida a la Setmana de la dona a Calonge. L'audiovisual mostra les històries de 21 dones del municipi que parlen sobre el seu passat, l'educació i els valors amb els quals van créixer. Impulsat per l'Associació Junta d'Arbres i amb la direcció de Montse Convalia, el documental vol posar en valor cadascuna de les vivències de tothom qui hi ha participat.

Calonge ha començat a celebrar la Setmana de la dona i ho ha fet amb la presentació del documental "Amb veu de dona". Impulsat per l'associació Junta d'Arbres i dirigit per Montse Convalia, la peça vol ser un homenatge a totes les dones del municipi i vol contribuir a recordar totes les històries que elles tenen per explicar.

Són 60 minuts de documental que han necessitat més de 25 hores de gravació i 21 entrevista amb dones de totes les edats. L'objectiu és posar en valor les vivències i les experiències de les dones, parlant sobre els valors que els van inculcar o el record dels seus pares. Una vintena de testimonis que aporten anècdotes molt diverses.

La idea d'elaborar la peça va sorgir per celebrar el dia de la dona. La mirada al passat que ofereix el documental i l'aportació de les dones que hi apareixen permeten fer reflexionar sobre els canvis que s'han produït a la societat, però també el que encara queda per endavant.

Un altre dels actes per iniciar la Setmana de la Dona al municipi ha estat la primera marxa de la dona amb més de 400 participants i que ha acabat amb un vermut musical. A banda d'aquests actes, des de l'Ajuntament consideren que s'ha de treballar des dels centres educatius.

El dia 8 de març, a la Sala Fontova es projectarà la pel·lícula La Maternal i es llegirà un manifest. A més, tant a Calonge com a Sant Antoni s'hi exposaran els treballs que han fet des de les escoles.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat