El SSIBE presenta la Memòria de Sostenibilitat 2020

Palamós

Data: 07/07/2021

Intervenen: Xavier Pérez, gerent del SSIBE, i Anna Ribera, Directora Assistencial del SSIBE

L'any 2020 sempre serà recordat com l'any de la Covid-19, un any de moltes complicacions que ha obligat el sistema sanitari a reinventar-se i a fer grans esforços. Ara, ja al 2021, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, el SSIBE, fan balanç de què ha suposat aquesta nova situació a tots els seus centres.

A nivell assistencial hi ha hagut una baixada generalitzada de l'activitat a excepció dels centres d'atenció primària. Aquesta baixada l'ha provocat, sobretot, l'aturada total de l'activitat programada durant els primers mesos de la pandèmia. Els que han tingut una disminució més marcada han estat els serveis d'urgències.

També destaquen el canvi a nivell organitzatiu, provocat per la implementació del teletreball i l'atenció telemàtica, així com una nova distribució d'espais dins els mateixos centres que els han ajudat a treballar d'una manera més ordenada.

Des del SSIBE expliquen que un punt d'inflexió durant aquest any ha estat el moment en què van poder fer PCR des del seu laboratori, un fet que els va facilitat molt la feina.

Durant el 2020 s'han invertit més de 3 milions d'euros tant a gestionar la Covid-19 com a altres qüestions, que han servit per millorar les condicions de feina.

De cara a aquest 2021, la intenció és anar recuperant poc a poc l'activitat assistencial pròpia d'abans de la pandèmia, però preocupa l'afectació que la nova onada de contagis pugui tenir en els centres. És per això que des del SSIBE plantegen dos objectius: accelerar al màxim la vacunació i detectar contactes estrets el més ràpid possible.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat