Sant Feliu de Guíxols ja ha escolaritzat divuit nens i nenes d'Ucraïna

Sant Feliu de Guíxols ja compta amb 18 persones provinents d'Ucraïna inscrites per a l'escolarització en diferents centres de la ciutat i a diferents nivells educatius. Nosaltres ens hem desplaçat a un d'aquests centres, l'Escola Baldiri Reixac.

Els nens i nenes que han fugit de la guerra d'Ucraïna acompanyats de les seves mares ara encaren un nou repte: el d'haver arribat a un país on desconeixen l'idioma. 

A Sant Feliu de Guíxols ja són 18 els infants que s'han escolaritzat en diversos centres de la ciutat i que a poc a poc, se'ls va introduint a la nova escola i al castellà i català.

L'Escola Baldiri i Reixac va donar la benvinguda, el passat dimecres, a tres nous alumnes. Un que cursa sisè de primària, i un nen i una nena que fan P5. Els van rebre amb música ucraïnesa.

L'adaptació per l'alumne de sisè està sent més fàcil, ja que per edat té accés a l'aula d'acollida. A més, coincideix amb una nena ucraïnesa que ja era a la classe i que l'està ajudant a comunicar-se amb els professors i els companys.

Pel que fa als de P5, el procés és més difícil. Els han posat a la mateixa classe per tal que es facin costat entre ells, i des del centre s'està treballant per tal que exalumnes ucraïnesos que ara cursen ESO els acompanyin durant algunes tardes.

Els professors de l'escola van estar treballant amb els alumnes el que està passant a Ucraïna per preparar-los per a l'arribada dels nous companys. Els nens i nenes han estat molt contents de rebre'ls.

El procés d'escolarització passa primer per a l'oficina municipal d'educació de Sant Feliu de Guíxols, des d'on -conjuntament amb un inspector- es reparteixen els recentment arribats, tenint en compte les ràtios i el nombre d'alumnes que hi ha i que pot assumir cada centre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat