Un 70% dels pacients hospitalitzats a pediatria a Palamós és per bronquiolitis

Palamós

Data: 17/11/2022

Un 70% dels pacients hospitalitzats a pediatria a Palamós és per bronquiolitis. El nombre de malalts ha començat a pujar abans de l'habitual i molts centres sanitaris es troben ara amb més pressió als serveis d'urgències.

L'hospital de Palamós, com la majoria de centres sanitària de Catalunya ha vist incrementada els casos de bronquiolitis en nadons i com a conseqüència les urgències de pediatria es troben tensades. A Palamós això ho han pogut notar aquest cap de setmana on al voltant del 70% dels pacients hospitalitzats a pediatria tenien aquesta infecció. Per exemple aquest dijous hi havia uns set infants ingressats.
 

"Els dies que estem al 100% de la nostra capacitat podem arribar a tenir un 70% dels pacients hospitalitzats a pediatria amb bronquiolitis i molts d'ells necessiten suport extra d'oxigen", comenta Erick Mayer, cap de servei de Pediatria de l'Hospital de Palamós. 

La pandèmia ha alterat els brots i ara els casos s'han disparat i han arribat abans del costum. S'espera que el pic sigui als volts del pont del desembre.
 

"El que hem vist diferent és que aquests casos han aparegut abans de l'esperat. Els casos segueixen en augment i no ens queda clar com serà el comportament d'aquesta corba. Normalment, abans de la pandèmia pujava durant el mes d'octubre, novembre, desembre i al gener s'estabilitzava. Ara s'ha incrementat una mica abans, continua augmentant i per tant, haurem d'anar seguint la situació".

Normalment aquesta inflamació de les vies respiratòries afecta sobretot els nens i nenes de menys de dos anys provocant-los problemes per respirar. Els casos més greus s'ingressen a l'UCI. A Palamós els pacients més crítics que necessiten un tractament més especialitzat s'envien a l'Hospital Trueta o a Can Ruti. La malaltia sol durar entre set i deu dies.

Per prevenir la bronquiolitis els professionals insisteixen sobretot a rentar-se les mans de manera freqüent i evitar que les persones amb símptomes de refredat estiguin en contacte amb els menors o adults més susceptibles.

Des de Salut recorden que els xarops per la tos, mucolítics o els antibiòtics no ajuden a tractar aquesta malaltia perquè el mateix pulmó ja anirà eliminant els mocs. En tot cas sí que pot ajudar una bona hidratació. Actualment, segons el Departament de Salut, el nivell epidèmic de bronquiolitis és moderat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat