Cadires buides contra la violència masclista a Palamós

Palamós

Data: 25/11/2020

Intervé: Marina Álvarez, regidora d'igualtat

Una 'performance' visual a Plaça Catalunya recorda els noms i orígens de les vuitanta dones assassinades pel masclisme a l'Estat Espanyol aquest 2020


Palamós ha reivindicat l'eliminació de la violència envers les dones d'una forma visualment dramàtica. Cadires buides a Plaça Catalunya representen la punta de l'Iceberg del masclisme. Aquell que acaba amb 76 dones assassinades a l'Estat Espanyol en el que portem de 2020.

Cada una d'aquestes cadires és una vida truncada per una xacra social que en una dècada ha matat més persones que, per exemple, la violència d'ETA en mig segle, o el terrorisme islamista.

Una llarga llista de noms i cognoms, edat i procedència que s'han enganxat damunt les cadires com a símbol que malauradament cada dia augmenta.
La pandèmia de Covid-19 ha obligat a fer un 25N més telemàtic que mai amb vídeos publicats a les xarxes sota el títol 'Per un Palamós lliure de violències masclistes' i una xerrada divendres al vespre via Youtube i Zoom de l'experta en dret penal Carla Vall sobre el procés de denúncia d'una agressió.

Coincidint també amb la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, l'Ajuntament de Palamós posa en marxa aquest dijous el Servei d'Assessorament Legal per a Dones del Municipi. Es tracta d'oferir atenció especialitzada en àmbits legals relacionats amb la violència masclista, el dret de família, o també la informació per a la sol·licitud de justícia gratuïta.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat