Palamós habilita tres espais municipals com a refugis climàtics

Palamós habilita tres espais municipals com a refugis climàtics
Palamós

Data: 22/07/2022

Tres espais municipals han estat habilitats avui com a refugis climàtics davant l’onada de calor que es preveu per als pròxims dies.

S'habilitaran 3 llocs, aquests seran la zona de recepció de l’equipament polivalent de les galeries Carme, la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” i finalment també s’inclou l’espai cultural i patrimonial de la Capella del Carme. Aquests llocs compten amb sales climatitzades que segons els horaris esmentats, permeten un accés còmode a les persones perquè hi puguin anar.

Horaris:
- Galeries del Carme: (C/ de Dídac Garrell i Tauler, 10, 1r pis), obert de dilluns a divendres de 9 a 15h. 
- Biblioteca Municipal "Lluís Barceló i Bou": (Parc dels Països Catalans, 1) amb horari de matí i tarda, de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 20h, i els dissabtes de 10 a 13h.
-Capella del Carme: (C/ de mossèn Miquel Costa, 25) oberta cada dia de 18 a 21h.


Per part de la regidoria municipal de Gent Gran, es faran seguiments telefònics a les persones grans i que siguin vulnerables, prioritzant a les que viuen soles per tal de conèixer el seu estat i poder-les informar de les mesures que aplica el municipi amb l'objectiu de prevenir cops de calor.
Des de l'Ajuntament de Palamós, es demana que s'eviti fer activitats a l’exterior en els moments del dia amb les temperatures més altes i que com a alternativa, es visitin els espais climatitzats disponibles anomenats anteriorment o visites culturals a llocs com el Museu de la Pesca.


Mesures preventives per al risc d'incendi

El Pla Alfa en nivell 3 a Catalunya segueix en vigor a causa de les onades de calor que encara duren. Els espais climatitzats se sumen a les mesures preventives per no sofrir els danys de la calor, i per evitar conseqüències d'incendis.

La setmana passada, l'accés a les Gavarres va ser limitat, i la Policia Local, es va encarregar de tancar els camins que condueixen des del municipi/terme municipal fins a aquest massís per culpa del risc elevat d'incendi.

Des del període festiu de Setmana Santa, l'accés als espais naturals de Castell i Pineda d'en Gori estava restringit a l'entrada de vehicles ara, però, s'han reforçat els controls d'accés i seguiran en peu  fins que les onades de calor disminueixin.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat