Demanaran una reunió amb la fiscal en cap per frenar els multireincidents

Municipis del Baix Empordà demanaran una reunió amb la fiscal en cap per trobar solucions contra els delinqüents multireincidents. També reclamaran una trobada amb el conseller d'interior per exigir més presència de mossos d'esquadra a la comarca. Aquestes són les principals mesures acordades entre la Bisbal, Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí i Forallac, després d'una reunió aquest dimecres al matí.

Una desena de municipis amb policia local i vigilants del Baix Empordà aquest desembre aixecaven la veu contra els lladres reincidents, després de diversos furs i robatoris en pocs dies. Ara, reclamaran una reunió amb la fiscal en cap de Girona per exigir més fermesa amb els multireincidents. Representants de la Bisbal d'Empordà, Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Forallac i Torroella de Montgrí s'han reunit aquest dimecres per abordar les mesures i línies d'actuació conjuntes. En aquest sentit, creuen que els lladres reincidents "no tenen una resposta judicial adequada" i demanen aplicar lleis per tancar-los a presó.
 


Fem un esforç important de recursos materials i humans. Si detenim aquestes persones entenem que aquestes persones han de sortir del circuit habitual d'on ens trobem a la societat".- Xavier Dilmé, regidor de Seguretat Ciutadana de la Bisbal d'Empordà

Hem acordat demanar una reunió amb la fiscal en cap de les comarques gironines per plantejar-li les qüestions"

D'altra banda, també han acordat demanar una reunió amb el conseller d'interior , Joan Ignasi Elena per traslladar, una vegada més, la necessitat d'augmentar la presència de Mossos d'Esquadra a tota la comarca. Asseguren que moltes vegades es veuen obligats a augmentar la policia local o vigilants i en algunes ocasions se'ls fa "insostenible".
 

Tenim una manca d'efectius de Mossos d'Esquadra del Baix Empordà. Això és un tema que fa temps que se'n parla i patim i hem traslladat en diferents ocasions però entenem que això es fa ja insostenible"

Si nosaltres hem sigut capaços de gestionar els nostres pressupostos perquè la policia pugui actuar, demanem la mateixa responsabilitat a la Generalitat".-  Alberto Mas, regidor de Seguretat Ciutadana de Calonge i Sant Antoni

Els municipis també tenen la intenció de demanar més mitjans per vigilar els lladres, com més controls o càmeres de videovigilància en pobles petits que no en tenen. També creuen que cal facilitar les denúncies als ciutadans.
 

"Hi ha una sèrie de municipis que no disposen ni de pressupost, ni de mitjans humans per gestionar aquest tipus d'instal·lacions de càmeres" - Alberto Mas, regidor de Seguretat Ciutadana de Calonge i Sant Antoni

Hem d'incentivar que la gent tingui més fàcil poder presentar una denúncia". - Xavier Dilmé, regidor de Seguretat Ciutadana de la Bisbal d'Empordà

Els cinc municipis han acordat fer reunions rotatòries, també amb caps de la policia local i altres representants per posar en comú aquest i altres temes que els afecten.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat