Calonge ofereix copes menstruals i compreses de tela gratuïtes

Calonge posa en marxa la campanya 'Tu vas de copes?' per acompanyar en el coneixement del mateix cos i del cicle menstrual. En el marc d'aquesta campanya, l'àrea de Salut i l'Espai Jove de Calonge, ofereixen copes menstruals i compreses de tela gratuïtes. També visiten els Centres d'educació secundària per informar i respondre dubtes i consultes sobre educació sexual.

La campanya sanitària 'Tu vas de copes?' es va iniciar fa gairebé un mes i ja ha captat l'atenció d'una trentena de joves calongines que s'han acostat a l'Espai Jove de Calonge i Sant Antoni a recollir la copa menstrual i les compreses de tela reutilitzables que ofereixen gratuïtament, i també a informar-se del seu ús i els seus beneficis tant personals com ecològics.

Des de l'Espai Jove s'informa sobre què és la copa menstrual, quins beneficis té i com es fa servir, donant consells pràctics com el fet d'haver-la d'esterilitzar a l'inici i al final del cicle, buidar-la i esbandir-la amb aigua cada vegada que s'extregui, guardar-la en una bossa de cotó o inserir-la doblegada, ja que una vegada dins recupera la seva forma natural i s'adapta a l'anatomia de cada dona.

La seva capacitat de la copa sol ser d'uns 30 ml i pot romandre dins fins a 12 hores. És més ecològica, més còmode i més econòmica que els tampons i les compreses, té menys químics i genera menys olors i menys infeccions.

Una vegada les usuàries comencen a fer ús d'aquests productes higiènics, l'Espai Jove els ofereix un acompanyament i seguiment en el procés.

Més enllà d'aquesta nova campanya, tot l'any es fan visites als Centres d'educació secundària del municipi que tenen per objectiu de trencar el tabú al voltant de la regla, així com informar i respondre dubtes i consultes sobre educació sexual, el coneixement del mateix cos i del cicle menstrual. 

D'altra banda, en l'àmbit provincial cinc centres gironins han començat a repartir també a repartir copes menstruals, calces i compreses reutilitzables entre l'alumnat de 3r d'ESO. L'acció s'emmarca en el pla pilot de la campanya "La meva regla, les meves regles" iniciat pels Departaments d'Igualtat i Educació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat