L'Hospital de Palamós consumeix 27 milions de litres d'aigua a l'any

Palamós

Data: 10/04/2024

Amb l'activació del Pla de sequera a Catalunya, SSIBE ha volgut compartir el consum d'aigua que tenen i explicar les mesures que han portat a terme per tal de reduir-lo.

On més aigua consumeix SSIBE és a l'Hospital de Palamós, amb una mitjana diària que puja a 75.000 litres i que, per tant, suma un total d'uns 27 milions de litres a l'any. A la resta de centres de la comarca, se'n consumeixen 11 milions. Per tant, entre tota la resta de centres tenen un 40% del consum total de l'Hospital.

Per tal de minimitzar i reduir el consum d'aigua a l'Hospital els darrers mesos han engegat tot un seguit d'accions centrades en el càlcul, el manteniment i estalvi, i la conscienciació.

S'han instal·lat nous comptadors per al monitoratge, i s'ha fet un càlcul dels consums dels lavabos de la planta 0 -al costat de la cafeteria-, de les fonts d'aigua d'osmosi, i del rentat de les cunyes de les habitacions d'hospitalització.

Pel que fa al manteniment i estalvi, s'ha reduït un 30% la pressió de l'aigua i també el consum amb el tractament de descalcificació, i s'ha avançat el manteniment preventiu amb la substitució de membranes d'osmosi de la primera etapa de la planta de diàlisi. En aquesta planta també hi han muntat un circuit per reaprofitar-ne l'aigua de rebuig. També s'ha iniciat la substitució de les aixetes amb polsador per aixetes amb sensor i detector de presència.

Per conscienciar a pacients i professionals que fan pas per l'Hospital de Palamós i recordar-los les bones pràctiques de consum d'aigua, s'han senyalitzat amb cartells tots els lavabos, tant de l'Hospital com de l'edifici Fleming.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat