Mobilització massiva per reclamar un nou Institut-Escola a Verges

Verges

Data: 02/06/2018

Intervé: Diana Canals, presidenta de l'Associació de Famílies d'Alumnes

Verges diu prou. La població s'ha mobilitzat aquest dissabte en una manifestació multitudinària per reclamar d'una vegada per totes la construcció d'un nou edifici per l'Institut-Escola Francesc Cambó. Per això 800 persones, entre alumnes, familiars, professorat i veïns han sortit als carrers a ritme de càntics com "Prou pedaços, Institut-Escola nou".

L'escola ha quedat petita i obsoleta. Pensada per acollir una línia de primària, ara en té dues. A més, des de fa uns anys amb la incorporació de l'Institut, també compta amb barracons per l'ESO en unes instal·lacions a 700 metres. Tot això es tradueix en diverses problemàtiques: manca d'espai, instal·lacions insegures i deteriorades, i un centre amb dos emplaçaments dividits per una carretera i uns deu minuts de trajecte a peu pels seus treballadors.  

És per això que ja fa deu anys que des de l'IE Francesc Cambó es va demanar al Departament d'Ensenyament la construcció d'un edifici modern que unifiqués primària i secundària. Els van dir que haurien d'esperar uns vuit anys i amb aquest termini ben exhaurit no hi ha cap proposta sobre la taula. Durant les darreres setmanes s'han recollit prop de 1.500 signatures per donar veu a un problema que afecta uns 500 alumnes d'onze municipis

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat