La Policia Local de Palamós també controla el municipi des del mar

Intervenen José Luís Sancho, inspector en cap Policia Local; Joan Rodríguez, Agent

La Policia Local de Palamós fa més de 400 serveis cada estiu amb la barca patrulla que des de fa 10 anys vigila el litoral del municipi. Dos agents de la Policia Local comanden una llanxa que cada dia pentina diverses vegades tot el litral palamosí.

La seguretat ciutadana és una de les funcions de la barca policial però no l'única. Una segona és servir en emergències i salvament. Detectar embarcacions que han tingut algun problema, donar assistència en emergència a alta mar o recolzar Salvament Martítim i la Guàrdia Civil. I un tercer element informar, advertir i si cal sancionar embarcacions i banyistes sobre el respecte a les normes del mar i l'abalissament de zones.

Aquest servei va nèixer el 2007 i ajuntaments com el de Barcelona en van prendre nota abans d'impulsar el seu propi. Es navega diàriament en temporada alta i quan s'acaba la barca està operativa per si cal fer intervencions a l'hivern.

En només un matí, dels tranquils, els dos agents que comanden la barca han informat un parell d'embarcacions sobre on fondejar en el litral palamosí, han advertit un banyista que estava indegudament senyalitzat en zona no autoritzada i han tret dos elements de brossa de  dins l'aigua. I és que durant la vigilància solen adonar-se com de 'porca' és alguna gent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat