Comencen les obres del nou centre i hospital de dia de Palamós Gent Gran

Palamós

Data: 28/05/2024

SSIBE va celebrar divendres passat l'acte de primera pedra de "La Porxada", el nou centre de dia i hospital de dia de Palamós Gent Gran. L'acte va tenir lloc als jardins del centre i hi van assistir una vuitantena de persones que han col·laborat en la campanya de mecenatge 'Gent Molt Gran'.

El nou centre de dia i hospital de dia de Palamós Gent Gran -que portarà per nom 'La Porxada'- ja és una passa més a prop de ser una realitat. Ja s'ha iniciat la primera fase d'obres de construcció, en la qual es cobrirà la porxada actual per donar forma al nou centre.

L'espai, que compta amb més de 400 m², serà més ampli i diàfan. A més, es convertirà en una entrada independent de la part de residència i atenció sociosanitària del centre i tindrà una sortida directa al jardí i un espai propi destinat a persones amb trastorns cognitius, per tal que puguin passejar quan ho necessitin.

La primera fase d'obres es preveu que s'allargui un any. En la segona fase, que serà la final, es modificarà la zona de rehabilitació de l'actual centre.

Per aconseguir posar en marxa aquest projecte ha estat imprescindible la col·laboració ciutadana, tant per part d'empreses com d'associacions, particulars i voluntaris. En aquest sentit, l'any 2022 es va posar en marxa una campanya de mecenatge sota el nom 'Gent molt gran' per recaptar diners destinats al projecte, que preveien que ascendís aproximadament a 1 milió d'euros. Quan van presentar la campanya, Lluís Puig va exposar el següent:
 

La pandèmia ens va posar en relleu que l'espai destinat al centre de dia no estava dimensionat adequadament. Això ens va fer replantejar unes millores en les instal·lacions per donar un servei molt millor a tots els usuaris del centre del dia." - Lluís Puig, president dels òrgans de govern de la Fundació Hospital de Palamós.

La campanya es va iniciar el juny del 2022 i des de llavors ha recaptat més de 60.000 euros. Tot i que les obres ja estiguin començades, la campanya de mecenatges la venda de marxandatge continua activa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat