Taller d'autoprotecció per a dones a Palamós: "Tots els agressors piquen igual"

Palamós

Data: 30/11/2021

Mantenir la guàrdia passiva o col·locar un peu més enrere per preservar una major estabilitat són tècniques que ens poden proporcionar una major seguretat, sobretot davant una possible agressió. La situació de perill, que sovint experimenten les dones, sigui en la via pública o en l'àmbit familiar o de parella, ha portat a l'Ajuntament de Palamós a programar un taller d'autoprotecció, impartit pels Mossos d'Esquadra.

Després de sis anys realitzant l'activitat arreu de la província de Girona, els agents sentencien que "tots els agressors piquen igual". Per aquest motiu, els Mossos mostren tècniques i consells de seguretat bàsics a les participants amb la voluntat "d'empoderar-les".

Amb una vintena d'inscrites s'ha efectuat aquest dilluns el taller a les galeries Carme de Palamós. Una trobada que posa la puntada final a les activitats empreses pel "Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones".

En el transcurs de l'activitat s'han posat sobre la taula multitud de tècniques. Així doncs, per tal de facilitar l'escapada és més efectiu moure's de costat i no en línia recta, i davant una agressió cal reduir la silueta amb les mans darrere el clatell i els colzes cara l'atacant.

En el transcurs de dues hores i mitja s'ha desembolcallat un taller, que ha estat qualificat de "necessari" per algunes de les seves participants. Des del consistori, per la seva banda, han apel·lat a la ciutadania a emprendre "una revisió interna, tant col·lectiva com individual", perquè en un futur no s'hagin d'efectuar més trobades com aquesta.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat