Comença el curs escolar amb normalitat

Arrenca el curs escolar al Baix Empordà amb normalitat, tot i la vaga de professors convocada. Nosaltres aquest matí ens hem apropat a l'escola Vall d'Aro de Castell d'Aro per copsar l'ambient de les primeres hores: nervis, il·lusió i moltes abraçades just abans d'entrar a les aules.

En vehicle o a peu, així és com anaven arribant de mica en mica els alumnes de l'escola Vall d'Aro de Castell d'Aro a quarts de nou del matí. Es veien somriures però també nervis entre els més petits, abraçades i algunes cares de vergonya. Els alumnes s'han anat retrobant amb els amics, i els pares i les mares han aprofitat per conversar entre ells i explicar-se l'estiu.
Com és habitual algunes famílies ho han tingut més complicat per compaginar la feina amb els infants durant el juliol i l'agost, però tots han pogut gaudir de les vacances i han encetat el curs amb energia.

A l'escola Vall d'Aro han estat uns 210 alumnes que han tornat a les aules i en total al municipi un miler aproximadament d'estudiants des d'infantil, primària i ESO. En aquest centre escolar i de fet a tots els centres del municipi no hi ha hagut cap professor que s'hagi unit a la vaga i, per tant, aquí el curs ha començat amb normalitat.

El curs escolar també ha estat marcat com l'any passat per l'avançament del calendari, tot i que enguany les tardes són lectives. Per tant, els centres ja s'han adequat amb el material necessari com ventiladors per fer front a les altes temperatures.

Començar les classes una setmana abans enganxa a Castell d'Aro en plena Festa Major i això farà que tinguin festa aquest divendres, a banda de la diada de Catalunya el dilluns 11 de setembre. A més a més, municipis com el de Castell-Platja d'Aro s'Agaró on bona part dels veïns i veïnes treballen en el sector de serveis, això pot provocar que algunes famílies decideixin fer vacances aquests dies i portar els seus fills a l'escola a partir de la setmana que ve.

En tot cas, les aules s'han omplert de nens i nenes amb inquietuds i ganes d'aprendre. Durant la primera hora, han començat a preparar tot el material que necessitaran per estudiar, com llibretes i llibres i estoig. Així que han tingut feina a plastificar i a fer notacions. Això sí, a l'hora del pati ha tocat posar-se al dia amb els amics i gaudir de l'escola.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat