Tot a punt per a la IIa Gala Pro Baix Ter

Un gran espectacle amb Santi Arisa & Lakatans, la Cobla Contemporània, l'Agrupació Sardanista Continuïtat i les corals Nit de Juny i els Virolets participaran en la IIa Gala Pro Baix Ter. La proposta que va néixer amb la finalitat de recaptar fons per a projectes d'interès socials del Baix Ter, enguany està dedicada ales ADF Montgrí i el Puig Segalar.

Després de la sotragada de la pandèmia, l'empresa Giropoma i l'Auditori Teatre Espai Ter van impulsar el 2021 una iniciativa solidària per recaptar fons per a projectes d'interès socials del Baix Ter. L'èxit de la primera edició per retre homenatge a la gent gran on es van destinar els donatius a finançar millores a residències d'aquest col·lectiu ha suposat la continuïtat de la proposta. I aquest dissabte 17 de setembre se celebrarà la IIa Gala Pro Baix Ter.

Enguany les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) Montgrí i el Puig Segalar seran les beneficiàries de la iniciativa solidària que té com a objectiu final contribuir a la protecció dels boscos del territori. L'ADF Montgrí cobreix el massís del Montgrí des de l'Estartit fins al límit amb l'Escala i part de Bellcaire. Està formada per propietaris forestals, els ajuntaments de Torroella de Montgrí-l'Estartit i Ullà, i voluntaris. Els diners recaptats es destinaran a l'adquisició d'un vehicle.

Pel que fa a l'ADF el Puig Segalar, engloba sis municipis, que són Albons, La Tallada d'Empordà, Viladamat, Garrigoles, Ventalló i Verges. Actualment, en formen part els ajuntaments d'aquests 6 municipis, 114 propietaris associats i 76 voluntaris. El finançament servirà per comprar un remolc-bomba amb una capacitat de 3.500 litres d'aigua.

La gala comptarà amb l'exhibició de la feina de les dues agrupacions de defensa forestal que es farà a les 19 h davant de l'espai Ter. Les persones que assisteixin a aquesta jornada podran també col·laborar amb la iniciativa comprant 'pomes solidàries'. A partir de les 20 h ja es farà l'acte central a l'Auditori amb el concert Sardanova 21 amb Santi Arisa, la Cobla Contemporània, l'Agrupació Sardanista Continuïtat i la Coral Nit de Juny. Un cartell de luxe amb una proposta molt potent amb música d'arrel i contemporània acompanyades de la força de la veu coral i amb una exhibició de dansa per a tots els públics.

L'objectiu de la iniciativa no només és recaptar fons sinó retre un reconeixement i fer d'altaveu d'entitats de la comarca a través de la cultura i el món empresarial. El desig és que la gala tingui recorregut i sigui una cita anual al calendari a l'Espai Ter.

Qui vulgui col·laborar amb la iniciativa ho pot fer comprant entrades per a l'actuació al web de l'Espai Ter (www.espaiter.cat).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat