"Construïm l'educació 360 a Palafrugell", el camí per impulsar l'educació a temps complet

Palafrugell

Data: 20/11/2018

El Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós va acollir divendres la jornada “Construïm l’Educació 360 a Palafrugell”. L’objectiu de la sessió era establir les accions concretes a portar a terme en el curt, mig i llarg termini, sorgides arran de les propostes establertes en les reunions prèvies de treball.
 
Les principals accions acordades van ser: una major ordenació, visualització i equitat i accessibilitat econòmica i de coneixença de les activitats extraescolars; la creació de punts de trobada per intercanvi de coneixements entre iguals a nivell laboral, formatiu, etc.; bancs de recursos i de temps i formació en valors per a les persones adultes, entre d’altres.
 
Ara l’àrea d’Educació, conjuntament amb les altres àrees municipals i amb els diferents agents implicats, - entitats, AMPAS, centres educatius,...- treballaran conjuntament per fer realitat aquestes accions al més aviat possible.
 

Treball previ
 
L’Ajuntament de Palafrugell va acordar adherir-se a l’Aliança Educació 360 en el plenari del mes d’agost passat. Durant els darrers mesos, la Xarxa Territorial de les Comarques Gironines de l’Aliança Educació 360 ha acompanyat el procés de construcció d’aquest nou model educatiu a Palafrugell, facilitant les reunions amb els diferents sectors educatius del municipi: polítics, entitats, centres educatius, famílies… i treballant també en el disseny de la sessió de divendres passat “Construïm l’Educació 360 a Palafrugell”.
 
La jornada tenia lloc, després del treball conjunt realitzat per personal tècnic municipal, direccions dels centres escolars, les AMPA, entitats i  regidories de l’ajuntament. En aquestes reunions prèvies, s’havien recollit els principals reptes i propostes que serviran per establir línies d’actuació conjunta en matèria educativa. L’objectiu d’aquest treball previ era fer una diagnosi compartida i en xarxa per millorar els aprenentatges de la ciutadania de Palafrugell.
 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat