El Banc d'Aliments ha atès a més de 5.000 persones al Baix Empordà el 2018

El Banc dels Aliments de Girona va atendre 5.013 persones al Baix Empordà el 2018. Això suposa un 15% de les 33.224 persones ateses al total de les comarques gironines. És la quarta comarca en nombre d'atencions registrats per la fundació, precedida del Gironès, La Selva i l'Alt Empordà. 

El Banc no reparteix mai directament el menjar sinó que el fa arribar a les persones necessitades a través d’entitats benèfiques acreditades. Al Baix Empordà en concret es va col·laborar amb 14 entitats de repartiment d'aliment, un nombre inferior al d'altres anys com a conseqüència del reagrupament d'aquestes per poder oferir un millor servei. També baixa la xifra anual de persones ateses: les 33.224 del 2018 queden lluny de les 42.427 del 2013, en el pitjor moment de la crisi. Aquesta tendència respon en part a l’aplicació de la nova RGC (renda garantida de ciutadania) i al control estricte de les derivacions que realitzen els serveis socials encarregats d’avaluar i derivar les persones necessitades.

A nivell de menjar recaptat el  Banc dels Aliments de Girona va obtenir 2.667 tones de menjar. El 40% del menjar es va aconseguir gràcies a l’aprofitament alimentari i a la lluita contra el malbaratament. La resta  va provenir de donacions de particulars i empreses i els programes d’ajut de la Unió Europea.

Les iniciatives més conegudes de cara a la recaptació d'aliments són, però, les campanyes que es fan al llarg de l'any, com 'Cap nen sense bigoti', 'La fam no fa vacances', l''Operació Quilo' o, sobretot, El Gran Recapte que va tenir lloc els passats 30 de novembre i 1 de desembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat