El SSIBE ha perdut quatre facultatius en els darrers tres mesos

Palamós

Data: 05/02/2019

INTERVÉ: David Gràcia Membre del sindicat de metges

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà han perdut quatre facultatius en els darrers tres mesos, en concret són dos pediatres i dos metges de família de l'àmbit del CABE. Des de l'aturada de la sanitat pública al mes de novembre on el col·lectiu ja reclamava millores assistencials i més recursos la situació s'ha complicat encara més.

Quan s'està a les portes d'una nova vaga de facultatius, els metges continuen intentant que els escoltin i es comenci a buscar una solució. Mentre la vaga del novembre va ajudar a millorar en certa manera les condicions de la sanitat pública, en el cas de la concertada com pot ser l'Hospital de Palamós i tots els que depenen del Servei de Salut Integrats del Baix Empordà no ha resolt cap de les peticions que hi havien sobre la taula. Abans que es celebri la propera vaga prevista, un grup de facultatius van reunir-se amb l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, per tal que com a responsable del patronat faci arribar totes les queixes i les demandes a la conselleria de sanitat.  

Els metges es queixen que les patronals sanitàries i el Servei Català de Salut no han volgut negociar amb ells. Així tornen a exposar totes les problemàtiques. Reclamen millores assistencials i més recursos, més recursos econòmics i una estructura organitzativa més eficient. Doncs amb la situació actual la pèrdua de facultatius és constant.

Si no se'ls escolta, la sanitat concertada tornarà a anar a la vaga a partir del 18 de febrer, en una aturada que s'allargarà cinc dies durant la qual es mantindran els serveis mínims.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat