Una dotzena de persones participen en la reunió sobre la cessió d'habitatges als refugiats

Palafrugell

Data: 22/03/2022

Una dotzena de persones van participar aquest dilluns a la reunió sobre la cessió d'habitatges per acollir refugiats a Palafrugell. Una necessitat qualificada "d'extrema urgència" per part de l'Ajuntament i la Creu Roja, davant la imminent arribada al municipi de nous ucraïnesos. De moment, un particular ja ha posat a disposició del consistori una vintena d'immobles.

L'arribada de nous refugiats provinents d'Ucraïna és imminent, i més encara, quan tots els intents per assolir un alto el foc al país han fracassat. Han passat 27 dies des de l'inici de la invasió, i a Palafrugell ja han arribat una seixantena de famílies. Tots ells descansen ara, a cases de familiars, amics o a l'Alberg Solidança, que s'ha bolcat a cedir habitacions. No obstant això, encara "es necessiten nous espais d'acollida". Per això, l'Ajuntament i la Creu Roja van organitzar aquest dilluns una reunió perquè els ciutadans que disposin d'habitatges els puguin cedir.

Van assistir a la trobada una dotzena de persones. La majora eren residents al municipi, que comptaven amb apartaments buits o habitacions lliures dins el mateix domicili.

Els immobles cedits presentaran un termini de curta o mitjana durada, fins que els nouvinguts es puguin acollir al programa de refugiats. Des de la Creu Roja -entitat que s'encarrega de la gestió- prioritzen els habitatges buits respecte als compartits. 

Els interessats que no van poder assistir a la reunió poden dirigir-se a l'OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana), ja que s'ha habilitat un punt d'informació sobre els temes relacionats amb l'ajuda a Ucraïna.

La següent trobada al consistori està programada per aquest dimecres amb la voluntat de coordinar el voluntariat. A hores d'ara, una empresa de Mont-Ras ha cedit un espai amb ordinadors, perquè els ucraïnesos puguin accedir a Internet, i des del CAP s'ha obert una àrea de suport psicològic amb disponibilitat de traducció.

CÀMERA: Alba Pairet

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat