La Generalitat construirà la nova escola de Vall-llobrega abans del 2023

Vall-llobrega

Data: 02/05/2019

La Generalitat de Catalunya invertirà gairebé 105 milions d’euros per construir 21 noves escoles i instituts, ampliar 5 centres i rehabilitar-ne un sisè. Aquest pla contempla la construcció del nou CEIP Vall-Llobrega, un equipament llargament reivindicat pel poble.
 
Ja fa 14 anys que l’escola de Vall-llobrega està en barracons, i més d’una vintena que espera un nou edifici. Després d’una llarga agonia en què tant l’ajuntament com la comunitat educativa no han parat de clamar per un edifici digne, finalment el Departament d’Ensenyament ha inclòs el CEIP Vall-Llobrega al pla de construcció de 21 noves escoles que han de reduir un centenar de barracons a tota Catalunya de cara al 2023.

Des de Vall-llobrega fa temps que  tenen la feina feta pel que fa als preparatius de la construcció de la nova escola i ja té a punt la cessió de terrenys a la Generalitat per aixecar-hi el nou centre. Des de l'Ajuntament haurien mantingut converses amb el Departament perquè la sala polivalent es converteixi en un servei més de l'escola per rebaixar els costos de construcció i fer més viable el projecte.


Centres adaptats a la nova realitat didàctica
 
Segons el propi conseller d’Educació, Josep Bargalló, les noves escoles que es construiran es dissenyaran en base a nous criteris constructius que volen adequar la nova realitat didàctica i pedagògica a les aules. Així per exemple, es vetllarà perquè hi hagi nous espais comuns pel treball amb l’alumnat que permetran, entre d’altres qüestions, evitar possibles situacions d’abús.  
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat