L'Hotel Trias de Palamós s’adapta per començar a ingressar pacients lleus

L'Hotel Trias de Palamós s’adapta per començar a ingressar pacients lleus
Palamós

Data: 29/03/2020

En el marc del projecte Hotels Salut, aquesta setmana que ve es començaran a acollir els primers pacients lleus amb la COVID-19 en establiments hotelers de la demarcació de Girona. Al llarg d’aquesta setmana que ve es preveu que es comencin a derivar els primers pacients del Serveis Integrats de Salut del Baix Empordà a l’Hotel Trias de Palamós.

Aquesta mesura permetrà alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i va destinada a pacients que no poden fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn, pacients autònoms i pacients amb simptomalogia lleu o asimptomàtic.

Els pacients del Baix Empordà tindran a la seva disposició les 83 habitacions amb les que compta l’Hotel. L‘establiment s’ha preparat i adaptat per a poder atendre a aquests usuaris amb l’equipament, professionals i serveis necessaris que inclouen serveis d’alimentació, bugaderia, neteja i gestió de residus que també prestarà l’empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel. També hi haurà un responsable administratiu del centre per a la coordinació de tots els serveis.

També s’estan gestionant recursos hotelers per ser ocupats per usuaris de residències per tal que aquestes places que deixen puguin ser destinades a pacients amb COVID 19 que requereixin ingres en una unitat de convalescència. Aquest és el cas dels 19 pacients de Palafrugell Gent Gran que van ser traslladats a l’Hotel La Vostra Llar de Palamós. Es tracta dels residents que tenen més nivell d’autonomia i que no presenten cap símptoma respiratori. Aquest hotel ha estat preparat i adequat per a garantir en tot moment la seguretat necessària per a l’atenció d’aquests residents amb l’equipament, professionals, material i serveis necessaris. Els serveis professionals d’assistència mèdica es fan des de l’atenció primària: serveis de rehabilitació i terapeutes, així com els serveis d’infermeria i d’auxiliars d’infermeria.

Està previst que la mesura es vagi ampliant progressivament arreu de la Regió Sanitària Girona, per ajudar a descongestionar tots els hospitals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat