L'ecografia per fusió: un mètode més precís per detectar el càncer de pròstata

Palamós

Data: 03/02/2022

INTERVÉ: Isabel Zapater Serrano, radiòloga de l'Hospital de Palamós

Des de fa tres anys l'Hospital de Palamós utilitza un nou mètode per diagnosticar el càncer de pròstata. És el que s'anomena una ecografia per fusió, un sistema que permet fusionar la imatge de la ressonància i la imatge de l'ecografia, i amb el qual s'aconsegueix una millor precisió a l'hora de fer la biòpsia. El problema que tenien fins ara era que els tumors no es veuen en l'ecografia, i sí que es veuen a la ressonància, però en canvi, no es pot fer una biòpsia per mitjà de la ressonància i sí a través de l'ecografia.
 
La tècnica de l'ecografia per fusió va molt bé, sobretot, per detactar possibles tumors en zones anteriors o allunyades, més complicades de detectar.
Actualment l'Hospital de Palamós realitza unes 4 o 5 biòpsies prostàtiques per fusió a la setmana. Són proves que duren aproximadament uns 10 minuts i que es poden fer amb anestèsia o sense. Des que realitzen aquesta tècnica l'hospital ha augmentat significativament el percentatge de detecció d'aquests tumors, concretament fins a un 70%.
 
El tumor de pròstata, a diferència del de pulmó o d'altres, no necessita que el diagnòstic sigui molt immediat, però tot i així, sí que és important detectar-lo el més aviat possible, sobretot en persones grans, per tal d'evitar metàstasis als ossos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat