Retorn a les aules amb canvis de protocols i pocs grups confinats

Palamós

Data: 13/01/2022

INTERVÉ: Cristina Gubert Maria, directora de l'Institut Escola Vila-romà

El retorn a les aules després de les festes nadalenques arribava dilluns passat amb molta incertesa a causa de l'escalada de contagis i l'anunci de canvis de protocol a l'hora de confinar grups. Els centres escolars, però, han pogut respirar tranquils, i s'ha tornat a la normalitat sense problemes importants. Una de les preocupacions era si seria possible cobrir les baixes de mestres en menys de 24h, una promesa del Departament d'Educació que finalment s'ha complert.

A partir d'ara les escoles han d'aplicar un nou protocol en les quarantenes. Només caldà confinar el grup classe si hi ha 5 positius o més d'un 20% del grup contagiat. Sino, es consideren casos esporàdics. Ara s'hi ha afegit el fet que quan hi hagi un positiu en una aula, els alumnes i professors que hagin donat positiu en els últims tres mesos no caldrà que es facin un test d'antígens, i podran continuar anant a classe amb normalitat.

Tants canvis generen desconcert entre els centres educatius, i la por a més canvis de normativa els provoca incertesa de cara a les activitats que podran fer les properes setmanes.

Durant el primer trimestre, sobretot de cara al mes de desembre, es van haver de confinar molts grups, i per tant anul·lar molts esdeveniments típics de l'època. Amb aquest nou protocol els centres educatius estan a l'expectativa i esperen poder dur a terme la seva tasca pedagògica amb més normalitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat