Només 2 positius en 1.714 testos a La Bisbal

INTERVÉ: Enric Marquès, alcalde de La Bisbal d'Empordà

1.714 persones han passat pel Pavelló Firal de La Bisbal d'Empordà entre aquest dilluns i aquest dimecres per tal de participar voluntàriament al cibratge intensiu de proves de detecció de la Covid-19 que el Departament de Salut ha organitzat al municipi. L'Ajuntament valora molt positivament l'alta participació de la població, amb més d'un miler de ciutadans només en els primers dos dies. 

La crida estava feta a totes aquelles persones d'a partir de setze anys residents o habituals del dia a dia a la capital de comarca del Baix Empordà. Es tractava de detectar el màxim nombre possible d'asimptomàtics per tal de tallar possibles cadenes de transmissió. El test practicat era el d'antigens i, per tant, els resultats eren gairebé immediats. Només hi hagut dos positius de coronavirus, és a dir, un 0,12%.

A data d'aquest dijous les dades actualitzades més recents ofertes per Salut parlen d'un alt risc de rebrot a La Bisbal, amb 298 punts, i d'una velocitat de propagació d'1,42. Per tant, ara mateix cada persona infectada a la ciutat en contagia gairebé a una i mitja. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat