Els tests d'antígens arriben en compte gotes a les farmàcies de la comarca

La demanda dels testos d'antígens a les farmàcies es va disparar fa tres setmanes i actualment, el degoteig ininterromput de clients que entren preguntant per la prova d'autodetecció encara persisteix. De fet, no és una estampa atípica veure les seves vitrines presidides per cartells que anuncien la falta d'aprovisionament, en una època marcada per les trobades familiars i l'escalada de contagis per coronavirus.

La tasca de trobar una farmàcia amb estoc de tests d'antígens esdevé complicada, encara que de manera puntual i en compte gotes van arribant les proves als establiments. Davant l'alta demanda, els locals han optat per efectuar llistes d'espera i a mesura que els proveïdors els hi faciliten, truquen progressivament als interessats. Farmàcies com la Francesc de la Peña Vilà (Sant Feliu de Guíxols) no s'atreveixen a concretar una data per tornar a tenir proves ràpides, mentre que d'altres com la Ruscalleda (Sant Feliu de Guíxols), aquest divendres a la tarda els hi van arribar 300 tests i el dilluns ja no en tenien cap.

Amb els centres d'atenció primària saturats, són ara els tests d'antígens un mètode simple i accessible a la ciutadania per comprovar si es compta amb la infecció activa. No obstant això, els experts alerten que si no hi ha suficient càrrega viral, es pot obtenir un fals negatiu. En aquest sentit, davant les trobades de familiars i amics no s'han de prendre "com una prova infal·lible".

Si actualment són poques les farmàcies que presenten al magatzem test d'antígens, les previsions apunten que en el transcurs d'aquesta setmana n'aniran arribant de forma progressiva. Tot i això, la demanda continua sense decaure i es pronostica un altre pic durant el Cap d'Any i la festivitat de reis.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat