Salut posa en marxa una acció de carrer per prevenir el suïcidi

Si sou de Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, La Bisbal d'Empordà o Palamós, segurament durant el pròxim mes us trobareu en algun punt del vostre municipi uns vinils amb el missatge "Si coneixes algú a punt de caure en el pou del suïcidi, escolta'l i demana ajuda al 061". Es tracta d'una acció del Departament de Salut per prevenir el suïcidi.

El Departament de Salut instal·larà temporalment uns vinils a prop de 90 punts de Catalunya, en una acció de carrer per prevenir el suïcidi que forma part de la campanya "No el deixis caure en el pou del suïcidi".

Aquests vinils, de 260 cm de diàmetre, estaran presents en diferents ciutats del país durant un mes, tret d'algun punt que hi serà durant uns quinze dies. En el cas del Baix Empordà, s'instal·laran a Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, La Bisbal d'Empordà i en dos punts de Palamós.

Amb aquestes instal·lacions, es vol conscienciar als familiars i a l'entorn, especialment d'homes de més de cinquanta anys, perquè no banalitzin situacions de risc, i acompanyin i ajudin la persona susceptible de desenvolupar una conducta suïcida. I és que detectar idees suïcides abans que es produeixi un intent és cabdal per poder prevenir pèrdues evitables.

A Catalunya, els episodis d'ideació suïcida han crescut un 16% en majors de divuit anys durant el 2023 respecte al 2022.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat