Palamós, únic municipi gironí on es farà la fase pilot del nou Carnet Jove Munipal

Palamós, únic municipi gironí on es farà la fase pilot del nou Carnet Jove Munipal
Palamós

Data: 08/06/2018

El nou Carnet Jove Municipal, que impulsa la Generalitat amb la participació dels ajuntaments, té per objectius oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals que permetin un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat.

Aquest nou carnet té per objectius oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals que permetin un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat. D’aquesta manera, els Ajuntaments participants en el nou projecte contribuiran a captar nous avantatges entre els comerços i empreses locals a través d’un pla anual de captació i promocionan el CJ entre el jovent dels seus respectius municipis.
 
El Carnet Jove municipal donarà resposta al repte de connectar el Carnet Jove, popularment conegut, amb el món local, i especialment amb el comerç i serveis de proximitat. Aquest és un projecte innovador i de país, que ah de servir per vertebrar l’ús del carnet i per millorar els serveis cap al jovent.
 
L’increment dels descomptes locals és una aposta de l’ACJ i a la vegada respon també a la pròpia demanda dels milers joves que van participar al llarg del 2017 en un procés participatiu, coincidint amb el 30è aniversari del Carnet. I que es complementa amb altres accions com la millora de l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei. L'acte també ha comptat amb l'assistència del director del Centre d’Institucions de CaixaBank, Javier García Hornos, entitat col·laboradora del projecte.
 
Els àmbits prioritaris d’actuació per a afegir nous avantatges a nivell local seran els relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (ajuts públics, serveis per a l’emancipació o alimentació).
 
En la mateixa línia que el CJ a nivell nacional, els nous avantatges s’adaptaran als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats. Així, es pretén que els joves titulars del Carnet Jove Municipal puguin trobar avantatges adaptats al seu moment vital en activitats i productes com per exemple de l’àmbit cultural o formatiu, en acadèmies d’idiomes, per a l’accés a les instal·lacions esportives, en articles de llibreries, de material informàtic, o en serveis de salut, entre d’altres.
 
Un altre dels aspectes destacats del nou Carnet Jove Municipal és que els ajuntaments participants incorporaran tots els descomptes possibles dels seus serveis municipals en l’oferta del carnet.
 
El Carnet Jove a nivell català disposa d’un elevat reconeixement social entre els joves, amb 549.992 titulars d’entre 12 i 30 anys i una penetració global entre la joventut catalana del 34% (un de cada tres joves catalans el tenen). Aquests joves poden gaudir actualment de més de 8.300 avantatges.
 
Comença la captació de més avantatges locals
Amb l’acte de presentació d’aquest matí s’inicia el procés de captació i manteniment d’avantatges per parts dels set ajuntaments adherits al Carnet Jove Municipal, en la seva fase de prova pilot.
 
Aquest procés es farà en estreta col·laboració i supervisió de l’Agència Catalana de la Joventut, l’ens públic que gestiona el CJ. Està previst que a partir de l’octubre ja es comencin a expedir els nous carnets, que inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments, mentre que la resta del plàstic mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d’abast nacional.
 
Per després de l’estiu, també està previst que els consistoris iniciïn el pla de difusió del nou Carnet Jove Municipal entre els joves de les seves poblacions. A tancament del 2017, el nombre de titulars del CJ als municipis participants al projecte Carnet Jove Municipal, era el següent: L'Hospitalet de Llobregat, 17.564 joves; Cambrils, 2.512; Amposta, 1.713; Palamós, 1.194; Manlleu, 1.134; La Seu d'Urgell, 1.025; i Agramunt, 385.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat