Els centres del SSIBE impulsen la Setmana sense fum

Intervé: Elisenda Fernández, infermera del CAP de Palamós

Dir NO al tabac beneficia físicament i estèticament, ens fa més lliures, va bé per la butxaca i ajuda a disminuir la petjada ecològica. Per totes aquestes raons, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà celebren a partir d'aquest divendres la Setmana sense fum, que culminarà el 31 de maig, Dia mundial Sense Tabac. 

Es programaran activitats com una exposició, una taula informativa o proves amb un cooxímetre. 

A banda d'aquestes activitats, les televisions de tots els centres que formen part del SSIBE emetran durant aquesta setmana i la vinent consells i vídeos sobre el tabaquisme i com deixar de fumar. 

El personal sanitari recomana a tot aquell qui es plantegi deixar el tabac demanar hora amb la seva infermera del CAP per buscar ajuda i particiar, fins i tot, de tallers en grup per facilitar el procés. 

L’Hospital de Palamós està adherit a la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum, que treballa per tal que els hospitals comptin amb mesures de protecció per a tots els usuaris: pacients, visitants i treballadors.

La xarxa compta amb 83 centres adherits i els classifica en diferents categories segons la seva implicació: or, argent o bronze. L’Hospital de Palamós va aconseguir el passat 2017 pujar a la categoria argent, que romandrà vigent fins al 2020 i que millora la categoria bronze aconseguida el 2014.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat