La Policia Local de Palafrugell organitza un parc infantil de trànsit

La Policia Local de Palafrugell organitza un parc infantil de trànsit
Palafrugell

Data: 19/09/2019

El servei de Mobilitat i els monitors d’educació viària de la Policia Local de Palafrugell han organitzat aquesta setmana un Parc infantil
de trànsit
a la plaça de Can Mario. Aquesta activitat que es va iniciar dilluns i estarà operativa fins demà divendres, s’emmarca dins al Setmana Europea de la Mobilitat.  Un total de 300 alumnes han après i jugat en aquest Parc.

La iniciativa va dirigida a nens i nenes de 5è de Primària de les escoles de Palafrugell, que el curs anterior van rebre formació sobre educació vial amb els monitors de la Policia Local. El Parc infantil de trànsit ha servit per posar en pràctica allò après l’any passat, ara en un circuït de trànsit amb senyals, utilitzant uns cotxes a pedals, aprenent a identificar els senyals de trànsit i a circular per la via pública. A més a més, també han après a circular en bicicleta per la via pública.

Des de la Policia Local fan una valoració molt positiva, d’aquesta iniciativa i al llarg d’aquests dies han pogut constatar la bona acceptació de l’activitat tant per part del professorat com dels propis alumnes, i fins i tot dels vianants que han quedat sorpresos amb el Parc al passar per la plaça de Can Mario. Arran de la bona acollida, des del servei de Mobilitat s’està valorant, de cara a l’any vinent, la possibilitat d’ampliar el circuït, adquirir karts de gasolina i fer extensiva l'activitat als alumnes d'ESO del municipi.

Sota el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la  Setmana Europea de la Mobilitat  (SEM) 2019, anima a moure’s de manera sostenible, saludable i segura. Durant tota la setmana s’organitzen a Catalunya més de 700 activitats, com caminades o pedalades, que promouen hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Enguany gairebé 300 ajuntaments, entre ells Palafrugell, s’han adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat, el que suposa un rècord de municipis adherits.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat