Aquest cap de setmana se celebra una nova edició del Palamós Terra de Mar

Palamós

Data: 14/05/2024

Aquest cap de setmana arriba una nova edició del festival més mariner de la Costa Brava, el Palamós Terra de Mar, que enguany vol celebrar la històrica relació de Palamós amb els esports nàutics a vela, tot vinculant-se a l'esdeveniment de competició més important a escala mundial: L'America's Cup, que aquest any se celebra en les aigües properes de Barcelona.

Els dies 18 i 19 de maig, el festival palamosí serà una festa per commemorar aquest gran esdeveniment, fent evident la implicació de Palamós amb el mar, amb els esports nàutics, i amb tot el teixit social, econòmic i associatiu que manté viva la passió formativa i competitiva de la vela en el municipi. A més, serà una oportunitat per apropar la Copa Amèrica als assistents, compartint la seva filosofia, la seva història i les particularitats que l'han convertit en un dels esdeveniments esportius més seguits a escala global.

Per tant, la 17a edició del Palamós Terra de Mar vol estar al nivell del significat de la celebració de la Copa Amèrica de vela pel país, pels apassionats pel mar i pels esports nàutics en general. Tot això, sense oblidar el motiu que mou a organitzar el festival Palamós Terra de Mar des de la seva creació l'any 2004: que és la divulgació, la recerca i la difusió del patrimoni marítim, des de les seves embarcacions tradicionals, la cuina marinera, i els oficis d'ara i de sempre, fins a les habilitats i les competències de la gent de mar, el patrimoni natural del litoral, o el port en la seva extensió i dinamisme.

En aquest sentit, de nou hi tornaran a haver activitats de tota mena. Per exemple, s'oferiran visites guiades a l'aula gastronòmica de l'Espai del Peix, a l'exposició permanent del Museu de la Pesca i al mateix port de Palamós. També es podrà provar les activitats marítimes més divertides, com la vela lleugera, el paddle surf i el caiac; i els visitants també tindran l'oportunitat de pujar a bord de diferents embarcacions tradicionals i de treball; i navegar pel litoral de Palamós dalt dels vaixells Nautilus Sea View i de l'Eco Experience.

D'altra banda, hi haurà un espai lúdic amb activitats per als més petits com jocs, atraccions i tallers relacionats amb el mar, els peixos i les embarcacions. També un espai gastronòmic on els pescadors de la Confraria de Palamós oferiran tastos de cuina marinera. I un tercer espai nàutic on les empreses nàutiques del municipi faran exposicions de materials i embarcacions, a més donar a conèixer la seva oferta d'activitats.

I a banda d'aquests tres espais, un any més es podrà gaudir del Mercat tradicional, on els visitants poden trobar una variada oferta de productes relacionats amb el mar i amb la navegació.

Altres activitats que tindran lloc durant el Terra de Mar 2024 serà una Xerrada sobre la Copa Amèrica, actuacions de dansa al moll; i la visita a l'exposició "Parlem del Mar per parlar de Nosaltres" i a l'exposició temporal sobre la història del Club Vela Palamós.

Pel que fa a les polseres de col·laborador, que tenen un preu de 6 euros i que ofereixen als visitants accés als vaixells i a les activitats durant tot el cap de setmana, es poden adquirir al punt d'Informació davant el Museu de la Pesca.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat