Comença la primavera astronòmica després d'un hivern càlid i poc plujós

Aquest dimecres s'acomiada un hivern gairebé primaveral per donar pas ara sí a la primavera. El darrer dia d'hivern ha tingut el cel serè, tramuntana girant a gregal a l'Empordà i temparatures per sobre dels 16 graus al pic del dia i amb la previsió que el mercuri segueixi enfilant-se durant els propers dies fins a arribar a temperatures semblants a les de l'últim cap de setmana. La primavera és sinònim de bon temps, previsió de vacances i inici de la temporada a la Costa Brava però amb l'inusual hivern càlid i poc plujós la gent té ganes d'aigua.

Del 20 de març al 21 de juny
Tot i que des de fa setmanes vivim en una primavera meteorològica no és fins ara quan s'inicia la primavera astronòmica que s'allargarà 92 dies i 18 hores, concretament fins el 21 de juny quan comença el solstici d'estiu. Aquest 20 de març és l'equinocci de primavera, el moment en què arreu de la Terra nit i dia tenen les mateixes hores. En el darrer cap de setmana de mes, durant la matinada del 31 de març, serà quan adelantarem una hora els rellotges. El Parlament Europeu va acordar que el canvi d'hora es mantindrà almenys fins el 2021.

Molt de pol·len
Es preveu una primavera complicada per a tots aquells que tenen al·lèrgia al pol·len. Les altes temperatures d'aquest hivern després d'una tardor molt plujosa han provocat molta pol·linització, sobretot als xiprers, parietàries i plataners, que podrien assolir nivells rècords. En el cas del xiprer podria assolir el nivell més alt dels últims 25 anys. 

20 de març: Dia Internacional de la Felicitat
L'inici de l'estació florida coincideix a més amb el Dia Internacional de la Felicitat que el 2013 l'ONU va instaurar el 20 de març del calendari. Segons l'Informa Mundial sobre Felicitat de l'any passar elaborat per l'Organització de les Nacions Unides el país més feliç del món és Finlàndia. Espanya se situa a la posició 36. L'estudi es base en el Producte Interior Brut, el suport social, l'esperança de vida dana, la llibertat social, la generositat i l'absència de corrupció de 156 països.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat