Salvem la Belldona reclama un vigilant a l’accés de la platja per prohibir els gossos

L'entitat Salvem la Belladona reclama una vigilància de la cala, ja que, tot i el comunicat dels ajuntaments implicats que no és una platja per a gossos, la gent hi continua accedint amb els seus gossos. Altrament, fan públiques les seves reivindicacions sobre la gestió administrativa del cas i expliquen la recent denuncia aplicada a l'Ajuntament de Platja d'Aro.

Aquest any, els ajuntaments de Calonge - Sant Antoni de Calonge i Platja d'Aro - Castell d'Aro - S'Agaró, anunciaven que la cala de la Belladona que delimita ambdós municipis, resultaría una nova platja per a gossos. Els ajuntaments van anunciar la notícia defensant que aquesta resolució responia a una necessitat de la ciutadania i del sector privat vinculat al turisme. Considerant que aquesta podia ser una mesura que ajudés a desestacionalitzar el turisme d'estiu.  

Davant aquest fet, grups de veïns de Platja d'Aro i Calonge que es mostraven contraris al fet, van formar l'associació SOS Belladona. Des de l'entitat van fer sol·licituds d'accés a la informació pública als dos ajuntaments i al Departament de Territori. En aquest punt van comprovar que la llei d'ordenança municipal era contradictòria al fet de poder accedir a la platja amb gossos. Des dels ajuntaments es va respondre anunciant que hi hauria una actualització de l'ordenança municipal i van afegir que van presentar el pla d'usos a Costes, qui té la competència final, que va avalar que la platja fos per a gossos.

Finalment, aquest darrer mes de maig es va anunciar que els dos ajuntaments es van fer enrere i que descartaven que els animals es puguessin banyar a l'estiu, ja que no s'arribava a temps a modificar les ordenances que ho prohibien i també per l'oposició veïnal. Tot i això, van anunciar que seguirien treballant per poder fer-ho realitat més endavant.

Salvem la Belladona explica que va denunciar el primer decret de l'Ajuntament de Platja d'Aro on s'indicava que la platja si podía ser d'accés per a gossos, contradient l'ordenança municipal. L'associació explica que, després d'aquesta denuncia, es va anunciar un segon decret per anul·lar el primer i fer públic que la cala ja no sería per a gossos.

Salvem la Belladona defensa que aquesta resolució han estat paraules buides, ja que encara hi ha gossos a les platjes i que des de les autoritats responsables no ho aturen. Des de l'entitat, demanen que hi hagi un informador a l'entrada de la cala per evitar aquestes situacions i que es faci el comunicat oficial de que la platja ja no és per a gossos, com es va fer per anunciar que si ho era.

L'entitat també reclama una correcta actuació dels agents municipals, ja que diu que aquests avisen però no multen. Hi estan d'acord en respectar un marge per acostumar a la població a l'errada d'anunciar publicament la cala per a gossos per part dels ajuntaments, però expliquen que hi ha gent que ho utilitza com a excusa i tot segueix igual. 

Ara, Salvem la Belladona es troba reclamant el segon decret que anul·la el primer per seguir investigant els moviments administratius que l'entitat qualifica d'il·legals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat