El Carnval de Sant Feliu de Guíxols es viu a les xarxes

El Carnval de Sant Feliu de Guíxols es viu a les xarxes
La rua de Carnaval de Sant Feliu de Guíxols sol tenir una seixantena de colles però enguany la Covid19 no ha permès veure la desfilada del seu enginy baixant per la carretera de Girona fins a la Rambla. Aquest s'ha hagut de traslladar a les xarxes on cada dia una mitjana de 150 persones han seguit les consignes dels històrics Carnestoltes ganxons.

Si algú té familiars o coneguts de Sant Feliu de Guíxols i mira aquests dies els seus perfils personals de Facebook o d'Instagram, veurà que moltes d'aquestes persones surten fent disbarats o animalades per les xarxes socials. Potser els veuran amb els cabells d'un altre color, amb una sabata diferent a cada peu, fent cabrioles, posant-se ulleres estrambòtiques, fent-se fotos amb un barret o iniciatives sorprenents.

És la manera que ha trobat l'organització del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols de portar endavant l'edició 2021, amb la participació popular des de les cases de cadascú inundant (literalment) les xarxes amb fotos i vídeos fent accions carnavalesques.

Consignes cada matí

El procediment és ben senzill. Cada matí, a les 9, un o dos antics reis Carnestoltes que han liderat la festa al llarg dels anys, apareixen en un vídeo al Facebook i Instagram de l'Ajuntament animant absolutament tothom a seguir una o dues consignes diàries.

Des que es publiquen les consignes tothom ha tingut 24 hores per fer el que ha "ordenat" el Rei carnestoltes. I a partir d'aquí internet i la iniciativa de tothom fa la resta de màgia. Cada participant ha de posar obligatòriament dues etiquetes (esmentades en el vídeo) per poder ser tingut en compte, i que tingui un perfil públic.

Fins al moment la resposta ha estat sorprenent. Gairebé 600 fotografies en només quatre dies. La inciativa finalitzarà el dimecres de cendra, el dia 17 de febrer.

Sortejos entre els participants

Entre tots els participants, un procediment aleatori informàtic escull una d'aquestes imatges o vídeos, es comprova que realment compleixen amb allò que es demanava, i l'afortunat o afortunada té com a premi un àpat per a dues persones en un dels dotze restaurants guixolencs col·laboradors de la campanya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat