Les ABS ofereixen una jornada de consulta oberta al dentista per pervenir el càncer oral

Palamós

Data: 12/06/2024

Aquest dimecres 12 de juny, amb motiu del Dia Europeu contra el càncer oral, els equips d'odontologia i higienistes de les àrees bàsiques de SSIBE han ofert una jornada de consulta oberta. En aquesta jornada han realitzat revisions bucals de forma gratuïta a totes aquelles persones que s'hi han apropat, i també els han donat consells de prevenció i higiene oral.

El 12 de juny és el Dia Europeu contra el càncer oral. A Catalunya, aquest càncer suposa entre un 3 i un 5% de tots els que es detecten. Tanmateix, prop del 85% dels casos es detecten tard, i això incideix directament en el pronòstic de la malaltia.

Aquest retard en el diagnòstic té fàcil solució: una visita al dentista. Amb una simple inspecció es poden detectar lesions que facin sospitar d'un càncer oral.

Per aquest motiu i coincidint amb el 12 de juny, els equips d'odontologia del CAP de Palamós i del CAP de Palafrugell, i també els d'higienistes dels CAP de La Bisbal d'Empordà i de Torroella de Montgrí han obert la seva consulta a tothom qui ho desitgés durant una jornada per realitzar revisions bucals de manera gratuïta. A banda de les revisions, també han ofert consells de prevenció a tots els usuaris que s'hi han apropat.

L'odontologia és l'especialitat medicoquirúrgica que s'encarrega del diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties de les dents i teixits adjacents del cap, coll i boca. A l'Atenció Primària es vetlla per la salut bucodental de la població, fent especial èmfasi en els nens, embarassades i grups de risc. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat