El servei de farmàcia del SSIBE es reorganitza

Palamós

Data: 07/05/2020

INTERVÉ: Núria Bosacoma, cap de servei de farmàcia de SSIBE

Des de l’inici de la pandèmia per coronavirus el Servei de Farmàcia de l’Hospital de Palamós s'ha vist obligat a adaptar-se, realitzant canvis a nivell d’atenció farmacèutica i a nivell organitzatiu.
 
Per una banda s'ha potenciat que la recollida de medicació hospitalària de dispensació ambulatòria es realitzi a les Àrees Bàsiques de Salut. Actualment, recullen la medicació a la seva ABS el 60% dels pacients de La Bisbal d'Empordà, el 50% de pacients de Palafrugell i el 90% de pacients de Torroella de Montgrí.

Juntament amb l'atenció primària, han treballat per mantenir la vigència de la recepta electrònica, evitar que caduquin medicaments del pla de medicació i minimitzar desplaçaments dels usuaris als centres sanitaris .
 
Pel que fa als pacients confirmats per Covid-19 que no han estat ingressats, se'ls ha fet arribar els tractaments a casa, oferint també indicacions terapèutiques clares.

A nivell organitzatiu els canvis s'han basat en dos objectius principals. El primer, garantir la disponibilitat de medicaments per a pacients ingressats tant a l’hospital com als centres sociosanitaris. El segon objectiu, vetllar per la protecció dels professionals, utilitzant equips de protecció individualitzada adequats i implementant el teletreball o circuits interns destinats a aïllar al màxim el servei de farmàcia del contacte exterior potenciant l’ús de les noves tecnologies. En aquest sentit s'ha iniciat la telefarmàcia fent visites de seguiment per via telefònica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat