Els ensinistradors canins recomanen realitzar exercicis amb els gossos dins de casa

INTERVÉ: Manuel Balibrea, ensinistrador caní 

Amb el confinament les persones no són les úniques a qui els hi ha canviat la rutina i s'estan veient obligades a adaptar-se a la situació. El fet que estiguem 24 hores a casa canvia també la rutina de les nostres mascotes, a qui estem dedicant molt més temps que de costum. 

Més enllà de treure'ls a passejar, els ensinistradors canins recomanen realitzar una sèrie d'exercicis sense sortir de casa per tal d'aconseguir el mateix efecte d'haver estat una hora al carrer.

Proporcionant-li aquestes noves estimulacions sensorials i reptes s'aconseguirà reduir el seu nerviosisme i els seus nivells d'estrès, a més de satisfer les necessitats conductuals, augmentar les opcions de comportament i habilitats regulars de l'espècie, i reduir la freqüència de comportaments no desitjats. Aquestes activitats impliquen un alt nivell de concentració per part del gos. Per desenvolupar-la sense distraccions i aconseguir que els animals estiguin concentrats únicament en l'activitat haurem de ser creatius. Tot s'hi val per gaudir d'unes hores amb la nostra mascota i ajudar-los a suportar aquesta situació.

S'aconsellen jocs olfactius, mentals i interactius per ajudar al desenvolupament del ca, sense oblidar que molta atenció en un moment determinat pot suposar un problema més endavant. Si ara estem tota l'estona amb ells, quan tornem a la nostra rutina habitual de treball i d'estar fora de casa no ho entendran i se sentiran sols, pel que poden desenvolupar ansietat per separació. Per evitar això, es recomana confeccionar joguines casolanes perquè gaudeixin sols, i alternar-les amb els jocs i ensinistraments amb l'amo i la família.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat