La vaga a l'atenció primària va tenir un seguiment mitjà del 14% als centres del SSIBE

La vaga del personal administratiu, d'infermeria i mèdic de l'atenció primària va tenir un seguiment mitjà del 14% a l'Hospital de Palamós i centres que en pengen segons dades dels Serveis de Salut Integrals del Baix Empordà.

Aquestes xifres són una mitjana i són molt desiguals segons el centre sanitari i el col·lectiu cridat a fer l'aturada i és que l'afectació va ser major en el personal mèdic i els Centres d'Atenció Primària.

Una setmana de vaga amb acord final

La vaga de l'atenció primària ha afectat el funcionament normal dels centres sanitaris arreu del país. El col·lectiu mèdic, d'infermeria i administratiu protestava per exigir la reversió d'una dècada de retallades que consideren han afectat greument l'atenció sanitària. Concretament demanaven una limitació del nombre de visites per professinal i dia i un augment del temps d'atenció als usuaris.

Després de 5 dies de vaga, 4 en el cas dels centres de l'Institut Català de la Salut, Metges de Catalunya va arribar a un acord amb la Conselleria de Salut per la qual es redueix el nombre de visites per facultatiu modificant la població assignada a cada professional,  es contractarà més personal i s'augmenta a 12 minuts el temps de visita. Uns acords, no subscrits per l'altre sindicat convocant de la vaga, la CGT, però que satisfà el principal representant dels treballadors perquè recull tots els punts plantejats en la protesta.

Pel que fa a la xarxa concertada, la que hi ha al Baix Empordà, els sindicats esperen que l'acord de la xarxa pública es traslladi a la concertada a través d'una negociació a la que insta la Generalitat.

El CAP de Palamós, el més vaguista

En el cas concret del SSIBE la vaga ha anat en augment a mesura que avançàven les jornades amb un important seguiment al CAP de Palamós, amb un seguiment mitjà del 45% i arribant al 56% de seguiment el quart dia de vaga. L'altre centre amb més seguiment de l'aturada va ser el de Palafrugell amb un 29% de mitjana i punts del 35%. El quart dia de vaga, va ser en general, el més seguit.

Notícies relacionades

Acord per desconvocar la vaga de metges menys a la sanitat concertada (04-11-2018)
L'Atenció Primària comença una vaga de cinc dies (26-11-2018)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat