El consell de direcció del SSIBE està estudiant les proclames dels sanitaris

El consell de direcció del SSIBE està estudiant les proclames dels sanitaris
Palamós

Data: 02/02/2022

Les proclames emeses aquest dilluns pel Comitè d'Empresa de l'Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran han arribat a les orelles de la Fundació. Els sanitaris, en concret, denunciaven la manca de professionals en els centres del municipi. Una reivindicació que s'ha entomat com a mitja veritat per la direcció dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. En aquest sentit, remarquen que "tenen estructures de personal previstes que no poden cobrir", perquè els costa trobar tant metges com infermers per respondre a la demanda existent.

Paral·lelament, la direcció confirma que la comarca rep un finançament "per sota de les necessitats assistencials" si es compara amb la resta de Catalunya. Unes urgències que, com asseguren, s'han agreujat per la pandèmia, sobretot en la manca de recursos de personal, així com disposar de l'espai i llits suficients.

Des del centre entenen les peticions del comitè, però es desvinculen amb el missatge de "precarització laboral" que van llençar els seus membres. En concret, remarquen que "s'intenta cuidar de les persones en l'àmbit formatiu", "que l'àrea de recursos humans s'adapta als treballadors", i que els "contractes temporals són molt pocs", ja que es generen per accions concretes tals com la campanya de vacunació.

La situació ara recau en les mans del consell de direcció, qui actualment estudia les accions pel 2022. Des del centre ens han confirmat que s'han recollit algunes peticions del Comitè, encara que no han volgut donar més detalls. No obstant això, qui té l'última paraula és el Patronat, que decidirà i posteriorment comunicarà els acords pactats al conjunt dels treballadors l'11 de febrer. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat