8M - Una aturada feminista, activitats culturals i la presentació del Pla d'Igualtat

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró commemora el 8 de març amb diversos actes, entre ells, una aturada feminista, la presentació del pla d'igualtat i tot un seguit d'activitats culturals, com el projecte artístic Dones il·lustres. Dones il·lustradores, que continua creixent cada any des del 2020.

Aquest dimarts a les 12 del migdia a la Plaça de l’Ajuntament a Platja d’Aro, s’ha fet una aturada feminista, concentració i lectura col·lectiva del manifest Totes sumem, juntes avancem.

Els actes continuaran dijous 10 de març al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, on s’hi farà la presentació del Pla d’Igualtat de Gènere 2020-2024, que inclourà també el col·loqui-taula rodona Les veus de les dones de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró on compartiran les seves experiències; i també les actuacions musicals i teatrals de Finestral Teatre, Grup de Teatre Social i Gospel d’Aro. 

El Pla, és un document que parteix d’un anàlisi del present per detectar i abordar l’arrel dels missatges, les creences i els motius que perpetuen una societat androcentrista,

masclista i patriarcal. Llavors planteja un full de ruta amb línies de treball analitzades des de la seva potencialitat i amb propostes d’accions clarament identificades acompanyades per indicadors, calendari i àmbit de responsabilitat. 

L’endemà divendres 11 de març, també al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, s’hi farà la projecció del documental Breathle sobre la presó de dones Brians 1. El mateix divendres, a l’Espai Jove s'oferirà un taller d'autodefensa femení a càrrec d'Aro Boxing club. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat