El Baix Empordà, al costat de l'orgull LGTBI

Intervé: Mònica Tauste, regidora d'Igualtat Social de Palafrugell

El Baix Empordà s'ha tenyit dels colors de l'Arc de Sant Martí amb diverses accions per commemorar el Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI

A Palafrugell, s'ha penjat la bandera gai a l'ajuntament i els Agents Joves de Salut amb col•laboració amb l’Espai LGTBI de Palafrugell han pintat un pas de vianants de colors l'objectiu de simbolitzar el pas cap a l'acceptació a la diversitat. L'indret senyalitzat és precisament davant de la Biblioteca Municipal, on s'ha instl·lat des de fa poques setmanes l'Espai LGTBI. 

Platja d'Aro, que per primera vegada s'ha sumat a la commemoració d'aquesta diada, també ha pintat amb franges de colors un dels passos de zebra de l'avinguda Castell d'Aro. A més a més, s'ha llegit un manifest reivindicatiu de l'orgull gai al Centre Cívic, on s'hi ha pintat una bandera de l'Arc de Sant Martí.

El Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI va néixer després dels fets que es van produir el 28 de juny de 1969 a Nova York, on la població LGTBI es va alçar als carrers arran d'una batuda policial en un bar per homosexuals.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat