Verges demana la implicació econòmica dels 11 pobles als que dóna servei l'Escola

Verges

Data: 20/09/2019

Intervé: Ignasi Sabater, Alcalde de Verges

L'Ajuntament de Verges demana la implicació dels 11 ajuntaments que formen part de la zona escolar perquè s'impliquin en el manteniment de l'obsolet edifici del centre educatiu. Es tracta d'una demanda que és un SOS per l'elevat cost de mantenir una infraestructura que té mig segle de vida i davant la constatació que la Generalitat no té cap data per construir l'anhelat Institut-Escola Nou.

L'Institut-Escola de Verges dóna servei a 11 municipis petits de la comarca. Està dividit en dos edificis. Un de més de 50 anys obsolet i amb greus problemes d'espai i un altre format per barracons en un punt del poble diferent. El que dificulta la mobilitat del professorat.  L'edifici de construcció està pensat per encabir una línia de cada curs però actualment n'hi ha dos i l'Ajuntament ha hagut de cedir edificis municipals, com l'antiga casa dels mestres, per encabir-hi aules.

La nova Escola de Verges s'havia de construir aquest 2019 en un dels compromisos de l'anterior executiu de la Generalitat però aquest va quedar en paper mullat.

Els deuers (i compromisos) sense fer del Govern

El Departament d'Ensenyament s'escuda en la manca de pressupostos per complir però ha promès que la nova Escola de Verges és un dels 10 projectes prioritaris quan hi hagi disponibilitat financera

Al Baix Empordà les escoles de Vall-Llobrega, en barracons; i Corçà, com Verges dividida i amb un edifici obsolet, són deures indispensables de la cartera de Josep Bargalló.

Noticies relacionades

L'ENTREVISTA - Nou curs escolar 2019-2020 al Baix Empordà (19-09-2019)

El Parlament insta el Govern a construir el nou l'Institut-Escola de Verges (04-04-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat