Palafrugell tornarà a tenir "Punt Lila" les quatre nits de barraques

Palafrugell tornarà a tenir
Palafrugell

Data: 18/07/2019

Palafrugell instal·larà, per segon any consecutiu, un “Punt Lila” a la zona de les barraques, durant els 4 dies de concerts de la Festa a la Nit. El Punt Lila de Palafrugell és un punt de sensibilització i atenció a les violències sexistes que es puguin donar en el context de la festa a la Nit de la Festa Major de Palafrugell. Està organitzat per l'Espai Dona de l'àrea de Benestar Social en coordinació amb l'àrea de Joventut, Policia Local i Creu Roja.

L'any passat es van apropar a demanar informació unes 300 persones. La majoria expressaven el seu suport i gratitud per aquest servei i algunes dones aprofitaven l'espai per explicar alguna situació de violència masclista en l'espai d'oci nocturn que havien viscut en algun moment de la seva vida. També es van apropar entitats de dones d'altres poblacions a demanar informació sobre com estava organitzat el Punt Lila per tal de poder-lo traslladar a la seva població. 

A diferència de l'any passat, que estava ubicat dins el chill-out Apalanca't i també hi havia un punt d'atenció al costat de l'escenari, aquest any el Punt Lila disposa d'un espai propi i a més, s'ha ampliat l'horari i el personal d’atenció. El servei estarà ubicat dins del recinte de barraques, prop de l'entrada de l'Avinguda Espanya i romandrà obert durant les quatre nits de la Festa a la nit.

Durant la nit, les persones es podran apropar a demanar informació, participar de les dinàmiques preparades per les professionals del Punt Lila i així per poder obtenir polseres, xapes i adhesius amb els lemes: “A Palafrugell NO és NO!” i “A Palafrugell només SÍ és SÍ!”. Per altra banda, si alguna persona rep alguna agressió sexual i/o sexista se la podrà atendre psicològicament des del Punt Lila per professionals especialitzades. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat