Teràpia amb animals per millorar la qualitat de vida de la gent gran

INTERVÉ: Jony Delgado, ATAGI

Ella és la Menta, una cabra que cada setmana visita la residència geriàtrica Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà, però no ho fa sola. L'acompanyen tres gosses, la Mia, la Sole i la Nube; una gallina, la Rita i un gat, en Nero. Ells són els protagonistes d'una teràpia que treballa la memòria, la mobilitat, el companyarisme o la participació i comunicació. La teràpia la desenvolupen des de l'associació ATAGI fundada el 2014 i especialitzada en teràpia amb animals a les comarques gironines.

Des de la residència fa més d'un any que ofereixen aquest servei als residents que divideixen en grups segons les seves necessitats. L’objectiu és el de millorar la qualitat de vida de les persones grans.

La teràpia comença amb la presentació dels animals al grup, jocs i moixaines que serveixen als avis per fer memòria, interactuat amb els animals i compartir una estona amb altres companys.

La Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, és centre col·laborador de la Generalitat de Catalunya i pertany a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà. És una residència assistida i centre de dia per a persones grans o amb risc d'exclusió social. Treballen un  programa d'activitats terapèutiques, educatives i socials segons les necessitats de cada persona. En aquesta mateixa residència s'hi desenvolupen teràpies amb ninus hiperrealistes. La finalitat d'aquestes teràpies és connectar amb la persona de manera autèntica i respectuosa i proporcionar un canal de comunicació que connecti en el moment present. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat