Tornen les misses presencials amb mesures de distanciament físic

Intervé: Mossén Rafel Felipe, rector església Palafrugell

S'ha eliminat el gest de la pau, s'ha prohibit besar imatges i la comunió es dóna darrera una pantalla de metacrilat

Les parròquies del Baix Empordà han tornat a obrir les portes després de pràcticament dos mesos sense misses presencials. Amb estrictes mesures de seguretat els mosséns han hagut d'adaptar els rituals de la missa per garantir la distància física amb els feligresos i entre els propis creients.

Amb l’aforament a un terç de la capacitat del temple, senyals als bancs per mantenir la distància entre feligresos, la comunió a les mans, la prohibició de besar les imatges i prescindint del gest de la pau, Mossén Felipe ha pogut tornar a obrir l'església de Palafrugell i tornar a rebre creients a la casa de Déu.
 

Misses telemàtiques durant el confinament


L'obertura de portes a l'església de Palafrugell permet tornar a la comunitat catòlica poc a poc a la normalitat. El temple no ha cessat mai les seves activitats durant el confinament, que com en molts altres àmbits han hagut de ser a través de les xarxes socials, i per via telemàtica.

Mossén Felipe reconeix que han estat mesos difícils sobretot perquè Palafrugell ha estat un dels epicentres de la pandèmia al Baix Empordà, amb pràcticament la meitat de les víctimes mortals de la comarca a la residència geriàtrica.

Mossén Felipe recorda la necessitat de mantenir les mesures de distanciament físic i seguretat sanitària per evitar la propagació de la pandèmia i exculpa de venir a missa a aquelles persones més vulnerables que els faci cosa sortir ara al carrer.

El rector de la parròquia de Palafrugell veu la força de Déu en totes aquelles persones que estan ajudant a aturar la pandèmia, des dels Sanitaris a Càritas.

 
 
NOTÍCIES RELACIONADES

S'ajornen les comunions fins a la tardor (07-04-2020)

Diumenge de rams atípic amb esglésies i carrers buits (05-04-2020)

El rector de Palafrugell veu el confinament per coronavirus com una quaresma diferent (20-03-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat