Brot de Coronavirus a l’Hospital de Palamós

Palamós

Data: 02/10/2020

INTERVÉ: Anna Ribera, Directora del SSIBE (Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà)

S'ha detectat un brot de COVID-19 a la planta del Servei de Cirurgia de l'Hospital de Palamós. El virus ha afectat 11 pacients, 5 dels quals són asimptomàtics. En aquests moments 7 dels contagiats estan ingressats a la planta d'aïllament i no hi ha cap pacient greu ni tampoc cap defunció relacionada amb el brot.

El primer cas es va detectar el 19 de setembre en una pacient que estava ingressada a la planta de cirurgia.
Encara no se sap el motiu del contagi, ja que abans que els pacients ingressin a l'Hospital sel's fa una prova PCR. El 2n cas es va detectar l'endemà en un pacient que havia ingressat feia pocs dies i sembla que ja havia entrat contagiat i que el resultat de la PCR va donar un fals negatiu. A partir del 3r cas, que es va detectar el 23 de setembre, es van començar a prendre mesures més dràstiques.

En el cribratge de professionals només un d'ells va donar positiu i així i tot seguien apareixent caos. Per tant, van sospitar que el brot podia ser provocat per algun tipus de material que estigués contaminant. Per fer front a la possible contaminació, des de la direcció del SSIBE (Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà), s'ha decidit tancar l'ala dreta de la tercera planta on es van localitzar els contagis, per tal de fer una neteja terminal i una desinfecció amb làmpada ultraviolada.

Des de l'Hospital s'està fent un seguiment acurat dels casos positius i dels contactes. També s'està vigilant de prop l'evolució de totes les persones, pacients i professionals, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat