El Projecte 'Be Water' ja s'ha començat a testar en pacients hospitalitzats

Palamós

Data: 23/11/2021

INTERVENEN: Ivet Clemente, Alba Badell, M. Gràcia Artigas i Joan Muñoz

Aquest gelat en forma de nas és el resultat del projecte Be Water, projecte que té per objectiu principal, per una banda millorar les característiques de l'aigua texturitzada que han d'ingerir els pacients amb ictus que presenten disfàgia, i per altra, per incentivar a beure més aigua texturitzada però amb una textura i gust més agradable i, per tant, millorar les condicions i la qualitat de vida d'aquests pacients.

El gelat ha estat creat pel departament d'I+D del Celler de Can Roca amb ingredients com menta, cogombre i llima. Amb ell es es pretén substituir l'aigua amb espessants.

Aquest projecte va ser el guanyador de la darrera edició de la Beca Joan Prat (2020), i ja ha entrat en la fase de test entre una cinquantena de pacients a les diferents plantes de l'Hospital de Palamós. L'assaig clínic es portarà a terme amb 2 grups paral·lels.

Tota aquesta recerca de textures s'ha fet durant el darrer any en les instal·lacions d'El Celler de Can Roca de la mà de l'Helóise Vilaseca i Nil Cervià, qui han transmès tots els coneixements, recepta i procés als responsables de cuina d'Emporhotel, que està elaborant el preparat al mateix hospital.

El projecte 'Be water' va començar fa dos anys, abans de l'arribada de la pandèmia, i va ser el guanyador de la darrera Beca Joan Prat. En aquests moments, després de mesos de provatures, ja s'ha començat a testar el producte en pacients hospitalitzats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat